3 tips til at tage bedre madbilleder

Hvis du er glad for at dele billeder af din aftensmad, frokost og eventuelt også brunchen om søndagen på de sociale medier, kan det være, du er interesseret i at vide lidt mere om, hvordan du kommer til at tage endnu bedre madbilleder. Der er nemlig nogle tips og tricks, der kan være med til at give dine billeder endnu flere likes, end de måske får lige nu.

Det er ikke særlig omstændigt at komme til at tage bedre madbilleder, som bliver mere populære. Med nogle få justeringer kan du komme til at høste mange hundrede likes, når du deler dine billeder med dine følgere på Instagram eller med dine venner på Facebook.

Anret din mad lækkert

Først og fremmest anbefaler vi dig at anrette din mad super lækkert, så det ser indbydende ud og munden næsten løber i vand, bare du kigger på billedet. Har du lavet en lækker ret, som du har brugt meget tid på at lave, skal den selvfølgelig også anrettes på en lækker måde. Vi spiser jo næsten lige så meget med øjnene, som vi spiser med munden.

Derfor er det også vigtigt, at du tager dit billede af din mad, inden du sætter gaflen i din Beef Stroganoff. For det er inden den første bid, maden typisk ser lækrest ud. Når du først har rodet rundt i maden på din tallerken, er det sjældent så kønt mere, og derfor får du ikke et lige så godt billede.

Tag billeder af processen

Du kan eventuelt også overveje at tage billeder i processen af madlavningen. På den måde kan dine følgere følge med i processen og komme med en tur i køkkenet. Så kan du enten overveje at dele billeder undervejs, så dem der sidder og følger med til sidst kan se, hvordan resultatet blev.

Du kan også vælge at klippe alle billederne fra processen sammen til et billede, hvor du også inkluderer billedet af selve retten, når den er færdig, hvis du ikke gider løbende at skulle koncentrere dig om at dele billeder, mens du også skal sørge for at maden ikke brænder på.

Bedre lys giver bedre billeder

Sidst, men ikke mindst, er det også vigtigt at tænke på lyssætningen, hvis du gerne vil tage så gode billeder som overhovedet muligt. Jo mere og bedre lys du har at arbejde med, jo bedre billeder vil du også ende ud med i sidste ende.

Og hvis du sørger for at have godt lys på din mad, når du skal tage dit billede, slipper du også for at skulle overveje at klistre det ind i alle mulige filtre bagefter, for at få det til at se bedre ud. Med det rette lys har du det naturlige filter, som det originale billede kommer med, og det er nu engang sjovere at kunne tage et billede og dele det, uden at skulle bruge lang tid på at finde filtre for at gøre det bedre efterfølgende.

Vi håber, at du nu er blevet bedre klædt på til at høste endnu mere hæder for dine lækre retter på de sociale medier.