3 uddannelser til dig der vil arbejde med medier

Kunne du godt tænke dig at arbejde som fotograf, tv-klipper eller med special effects, er det alt sammen noget, du kan lære på en uddannelse. Der er mange uddannelser, der målretter sig mod jobs i mediebranchen, så hvis det er din drøm at komme til at arbejde med medier på den ene eller den anden måde, har vi her samlet en liste over tre uddannelser, du kan overveje at tage dig.

Alle uddannelserne kan tages i Danmark, men du skal være opmærksom på, at der kan være forskellige adgangskrav på de forskellige uddannelser. Så alt afhængig af din nuværende uddannelse, kan det være, at du skal tage en eller anden form for adgangsgivende uddannelse eller kursus, før du kan komme ind.

Fotograf

Den første uddannelse, du eventuelt kan overveje, er fotograf-uddannelsen. Den tager fem år, og du kan tage uddannelsen i både København og Viborg. Det kræver ikke andet end folkeskolens afgangseksamen for at komme ind, så hvis du bare har den med dig, er det muligt for dig at søge ind.

Der er ikke mulighed for skolepraktik undervejs, så du skal selv ud og finde en praktikplads i perioden, hvilket kan være en udfordring, da mange fotografer arbejder alene, og derfor er det ikke lige så nemt som at finde en praktikplads i et større firma med mange afdelinger.

Tv- og medietilrettelæggelse

Du kan også vælge at kaste dig over uddannelsen til at blive tilrettelægger. Uddannelsen er en professionsbachelor, og den varer tre og et halvt år. Du skal have en gymnasial eksamen samt bestå en adgangsprøve for at komme ind på uddannelsen. Derudover skal du have bestået engelsk på B niveau.

Uddannelsen kan kun tages i København. Når du er færdig, har du mulighed for at komme til at arbejde på tv-stationer, i mediehuse eller lignende som projektleder eller tilrettelægger, hvor det er dig, der kommer til at have det store overblik over programmets indhold.

Dokumentarinstruktør

Det tredje valg, du kan overveje, er at blive dokumentarinstruktør. Det er lidt nede af en anden boldgade, men det kan jo være, at det lige er et valg for dig. Navnet på uddannelsen er tv-uddannelsen, og den tager fire år at gennemføre.

Du vil også lære at producere almindelige tv-programmer, underholdningsprogrammer eller lignende. Uddannelsen finder sted på Den Danske Filmskole i København som det eneste sted i Danmark.

Autodidakt

Hvis der ikke er nogle af disse uddannelser, der lige virker som det rette valg for dig, kan du også vælge at blive autodidakt. Der er utroligt mange mennesker i mediebranchen, der ikke har en relevant uddannelse til lige netop det job, de sidder og laver til daglig. De har lært det selv, og de har dygtiggjort sig så meget, så de ikke behøver en uddannelse inden for det felt.

Så hvis du eksempelvis elsker at tage billeder, og du godt kunne tænke dig at komme til at leve af det, er det lige så stor en mulighed for at komme til det ved at gå din egen vej og bare klø på med øvelse og hårdt arbejde. Læring og undervisning er ikke noget, der kun er forbeholdt skoler. Det har vi lige så meget et ansvar for selv, og med de mange guides samt Youtube, der eksisterer på nettet, kan du komme rigtig langt på egen hånd.