En god fotograf har også det bedste IT-udstyr

Som fotograf handler det selvfølgelig om at kunne tage gode billeder. Men det handler blandt andet også om at være god til at kunne redigere dem bagefter, hvis du vil have det mest optimale output ud af dine billeder.

Selvom meget af tiden for en fotograf naturligvis går med at tage selve billederne, er der stadig en rigtig stor del i processen, der bruges foran en computer på at redigere i de billeder, du har fået taget.

Så hvis du drømmer om at blive en god fotograf, må du også lære dig selv at redigere billederne, så de fremstår så gode som overhovedet muligt. Og for at kunne gøre det selv, kræver det naturligvis, at du som fotograf har det bedste IT-udstyr.

Den rette computer

Vi må formode, at du har alt det basale på plads som en internetforbindelse og en router stående. Det kan også være, at du har en computer, men hvis den er tudsegammel, og du ikke har skiftet den ud inden for de sidste 5-10 år, er det måske på tide at gøre det.

For før du kan gå i gang med at redigere dine billeder, som de professionelle gør det, kræver det, at du har det bedste udstyr. Og herunder er også computeren. For at redigere billeder på en computer, der er 10 år gammel, og som måske er fem minutter om bare at starte op, er dømt til fiasko.

Så hvis du mener, du har brug for en ny computer, er det bare med at komme ud og finde en. Om du køber en Macbook eller en PC, er ikke så afgørende. Begge dele kan fungere fint til at redigere billeder på. Men sørg bare for at der er lidt power i, så du får en maskine, der rent faktisk kan yde noget.

Den bedste software

Når du har købt dig en computer, skal du jo også have nogle programmer på den, som du kan redigere dine billeder i. Der er efterhånden lavet et hav af programmer til netop fotoredigering, så der er rigelig at vælge imellem.

Som udgangspunkt vil du kunne komme rigtig langt ved bare at have et program som Adobe Photoshop, der efterhånden har været go-to programmet for mange fotografer i mange år. Hvis du har råd til flere programmer, og hvis du savner nogle funktioner i Photoshop, som du kan finde i andet software, skal du bare kaste dig ud i at købe endnu mere til din computer, så du er dækket så godt ind som overhovedet muligt.

Øvelse gør mester

Når du har både computeren og det rette software, gælder det bare om at komme i gang med at øve dig. Begynd at redigere i nogle af dine gamle billeder, så du kan få en fornemmelse af programmet, som du har valgt at arbejde i.

Det er øvelse, der gør mester, så du kommer ikke sovende til det. Mange professionelle fotografer har næsten brugt lige så lang tid foran computeren, som de har brugt foran computerskærmen, hvor de har lært at redigere billeder i søvne næsten.

Så det er bare med at komme i gang. Der er en masse guides på nettet og på Youtube, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil have hjælp. Du kan også bare kaste dig ud i det selv og prøve dig frem ved at udforske de forskellige funktioner og effekter i programmet, indtil du føler, at du har lært det hele at kende.