Sådan finder du penge til at åbne dit helt eget fotostudie

Er din helt store drøm at kunne åbne dit helt eget fotostudie, behøver det måske ikke at blive i drømmen i særlig lang tid endnu. For ligesom alle mulige andre fotografer, der har deres eget studie, kan det selvfølgelig også lade sig gøre for dig.

Er det pengene, der er den helt store stopklods for, at du ikke går ud og åbner dit eget fotostudie og får dig et CVR nummer, så du kan komme i gang med at drive din virksomhed, kan du jo overveje at få et lån, som kan hjælpe dig på vej mod realiseringen af din drøm.

Der er mange mennesker, der vælger at låne penge, når de skal starte deres egen forretning op. Så hvorfor skulle du ikke også kunne gøre det, hvis du gerne vil starte din egen fotografvirksomhed med eget studie?

Vælg det rette lån til dine behov

Hvis du vælger at gå ud og låne penge til at kunne realisere din drøm og åbne dit eget studie, er det smart at bruge lidt tid på at undersøge, hvilke lånemuligheder du rent faktisk har. For der er mange, der gerne vil låne dig penge. Men de fleste udbydere tager sig også vel betalt for deres service. Det skal du være opmærksom på, inden du vælger.

I en ny eller kommende forretning som din, kan typen af lån spille en afgørende rolle for din virksomheds videre færd. Hvis du vælger et lån med dårlige vilkår og betingelser for dig samt en utrolig høj rente, kan du ende med at gå nedenom og hjem, inden du måske overhovedet er kommet i gang. Så sørg for at vælge et lån, der passer godt til dig og dine behov, og som du kan se, du rent faktisk kan afdrage på hver eneste måned, uden at det ødelægger din forretning.

Læg en forretningsplan og et budget

Når du skal lave en ny virksomhed, hvad enten der er tale om et fotostudie, en butik eller en regnskabsfirma, kan det være en rigtig god idé at lægge et budget og skrive en forretningsplan, så du har et nogenlunde overblik over, hvor du vil hen, hvad dine mål og forventninger er, og hvordan du indfrier dem.

Har du planer om at gå i banken for at låne penge, kræver din bankrådgiver som regel også, at du har en udførlig forretningsplan samt et realistisk budget med under armen, inden han kan give dig det lån, du er kommet for at få. Med mindre du selvfølgelig bare får en almindelig kassekredit eller et forbrugslån på din private konto, for så at indskyde de penge i din virksomhed.

Brug tid på at researche efter det rette udstyr

Det er også godt, hvis du ved, hvad du akkurat har brug for, for at komme i gang. Hvordan skal du kunne vide, hvor mange penge du skal bruge, hvis du ikke ved, hvad du skal ud og købe?

Derfor er det en rigtig god idé at sætte dig ned og lave en liste over akkurat det udstyr, du skal bruge for at komme i gang. Find frem til de konkrete modeller, hvor du kan købe dem henne, og hvor meget de koster – alt inklusiv. På den måde har du også de bedste betingelser for at kunne lægge dig et budget til din kommende forretning, og du ender ikke ud med at låne flere penge, end du rent faktisk har brug for.

Slå dig sammen med andre og spar på huslejen

Hvis du vil gøre det så billigt som muligt for dig selv at komme i gang med dit eget fotostudie, kan det være en god idé at gå sammen med andre, så du kun skal betale en del af huslejen, og dermed ikke ender med hele regningen selv.

Finder du et sted, der er stort nok, og hvor der er rigeligt med plads til en eller to andre personer, kan du ende med at skulle betale en tredjedel af regningen, hvor du ellers vil have stået med hele udgiften selv.

Det kan også være, du kan være heldig at leje dig ind i et lokale hos en virksomhed, der har plads til overs. Der er mange større virksomheder, der ikke bruger alle deres lokaler, som bare står tomme, fordi de måske har været nødt til at skære ned eller nedlægge afdelinger undervejs. Her kan du også være heldig at få en rigtig god aftale i hus, som kan få dig billigt i gang med dit eget studie.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.