Tips til at tjene penge som fotograf i din fritid

Elsker du at tage billeder, og vil du gerne tjene penge på det, har vi her et par tips til dig, så du kan komme i gang med at tjene penge på din passion. Fotografering er en passion og en hobby for rigtig mange mennesker. Det er desværre bare de færreste, der rent faktisk tager det skridtet videre og ender med at tjene penge på det.

Der er ingen, der siger, at du skal erstatte dit nuværende arbejde med tilværelsen som selvstændig på fuld tid. Men hvis den ekstra indtægt jo bare kan være med til at dække omkostningerne til nyt og bedre udstyr, så du ikke skal ud og låne penge til det, samt rejser og foto-oplevelser, er det jo også helt fint.

Sælg dine billeder på nettet

Først og fremmest kan du begynde at sætte dine billeder til salg på nettet som stock photos. Der er rigtig mange guides til, hvordan du kommer i gang, og har du en masse billeder liggende, er det jo bare med at smække dem online, så du kan tjene penge på dem i stedet for at have dem liggende på dine SD kort.

Sætter du dine billeder til salg som stock photos, tjener du penge, hver gang en person eller en virksomhed køber dit billede. Og jo flere billeder du har til salg, desto flere penge har du også mulighed for at tjene. Og så slipper du også for al kundekontakten, som er det, de fleste hobby-fotografer ikke har lyst til at skulle beskæftige sig med.

Tilbyd dig som fotograf til arrangementer og begivenheder

Er du ikke bange for kunder, og vil du gerne tjene lidt mere, kan det være en god idé at tilbyde dig selv som fotograf til diverse arrangementer og begivenheder. Det kan være dyrt at hyre en bryllupsfotograf eksempelvis, så hvis du tager en smule mindre end mange af de professionelle, kan der være gode chancer for at få opgaver.

Du kan også tage billeder til barnedåb, konfirmationer, fødselsdage og så videre. Så kan du som fotograf nemt tjene et par tusinde kroner på en halv dags arbejde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.